FOCUS op datgene wat nodig is

Over Anouk

 Ik loop al jaren rond met het idee om een eigen praktijk te beginnen. Omdat ik de opleiding Geestelijke Gezondheidkunde aan de universiteit heb afgerond, ging ik er eigenlijk altijd van uit dat ik dan een praktijk zou beginnen als psychologe. Na werkervaring opgedaan te hebben als psychologe, kwam ik tot de conclusie dat mij dat niet gelukkig maakte. Het gaf mij geen voldoening. Daarna een tijdje niet geweten hoe ik dan wel met kinderen zou willen werken. Ik leerde mijn vriend kennen en hij had al 2 dochters. Door de jongste dochter ben ik eigenlijk in aanraking gekomen met het coachen. Het leren ging haar niet zo gemakkelijk af. Dit had ook te maken met haar dyslexie. Ik heb haar toen kunnen motiveren en stimuleren haar VMBO kader diploma te halen. Inhoudelijk heb ik haar ook met alle vakken geholpen. Dit gaf mij zoveel energie en voldoening dat het voor mij duidelijk was waar ik goed in was en waar ik graag iets mee zou willen doen. Ik heb een cursus leerstoornissen bij de Rino in Eindhoven gevolgd. Ik ben gaan werken bij een huiswerkbegeleidingsinstituut, waar ik kinderen met en zonder diagnose begeleidde met leren. Ook heb ik voor een organisatie gewerkt waar ik bij mensen thuis kinderen ging begeleiden. Mijn interesse in kinderen het leren bij te brengen, groeide en ik volgde de training Ik Leer Leren.  Wat ik ondertussen merkte (ook als moeder zijnde), is dat er zoveel kinderen wat extra begeleiding nodig hebben op verschillende gebieden. En scholen en ouders kunnen dit stuk begeleiding vaak zelf ook niet bieden, dus het kind blijft vastlopen. Daarom kreeg ik ook steeds meer de behoefte om dit stuk op te pakken en ben dan ook de opleiding tot kindercoach gaan volgen. Nu is mijn puzzel compleet en ga ik graag met je kind aan de slag om er weer voor te zorgen dat hij zich weer HAPPY voelt.

Volg mij op Social Media:

Geestelijke Gezondheidkunde

Dit is een specialisatie van de studie Gezondheidswetenschappen. Ik heb me tijdens deze opleiding verdiept in stemmingsstoornissen (bijv. depressie), ontwikkelingsstoornissen (bijv. autisme, AD(H)D) en angststoornissen (bijv. fobieën). Getraind werd ik in diagnostische en therapeutische vaardigheden.

Kindercoach

Tijdens deze opleiding heb ik coachingsvaardigheden- en technieken geleerd gericht op kinderen. Deze opleiding heb ik gedaan als specialisatie op de opleiding Geestelijke Gezondheidkunde.

Ik Leer Leren trainer

Tijdens deze training heb ik onder andere geleerd hoe kinderen omgaan met leerstijlen, leerstrategieën, faalangst, concentratieproblemen, motivatie, plannen en organiseren en hoe te leren leren. 

Wil je kind samen met mij werken aan zijn doel(en)?