Problemen met leren zijn vanaf nu verleden tijd

9

Kan je kind zich moeilijk concentreren?

Heeft je kind moeite om de aandacht bij zijn schoolwerk te houden? Heeft je kind moeite om zich te concentreren in de klas?

9

Weet je kind niet hoe het moet leren?

Weet je kind niet hoe het zijn schoolwerk moet plannen? Komt je kind niet door de hoeveelheid stof heen?

9

Loopt je kind vast op school?

Weet je kind thuis ook nog alles, maar lijkt het alsof het op school weer alles vergeten is? Heb je het idee dat je kind onder zijn niveau presteert? 

Het leren loopt weer op rolletjes

Thuis levert het huiswerk maken steeds weer conflicten op. Hier wil je als ouder maar ook als kind zijnde vanaf. Als ouder wil je dat je kind weer met plezier zijn schooltaken kan doen en dat er geen schoolstress meer is!

Bij mij zal je kind leren welke leermethode het beste bij hem past gebruik makend van zijn eigen kwaliteiten. Hij zal het verschil gaan zien tussen hoe hij eerst leerde en de nieuwe leermethode. Er wordt samen gekeken naar de planning van het schoolwerk en naar de uitvoering hiervan. Tevens wordt er ingespeeld op de problemen die je kind ook nog kan ervaren op school of thuis met schoolwerk. Dit zal ervoor zorgen dat je kind weer zelfstandig, gemotiveerd en geconcentreerd aan de slag kan met zijn schoolwerk. Wat ook weer bijdraagt aan een positievere sfeer in de thuissituatie!

 

 

“Mijn missie is kinderen in zichzelf laten geloven, dat ze kunnen presteren op hun eigen niveau en dat ze ook in staat zijn dat zelf te doen.”

De gedreven leercoach

Het heeft me van kinds af aan al veel voldoening gegeven om anderen te helpen of te ondersteunen. Dus dat ik hier later iets mee zou willen doen, was wel duidelijk. In de loop van de jaren werk- en levenservaring te hebben opgebouwd, heb ik gekozen om mij te specialiseren in het werken met kinderen. Ik heb aanvullende cursussen gevolgd, zoals leerproblemen en de training Ik Leer Leren. Als je met kinderen wil werken, moet je enthousiast dingen kunnen overbrengen, genoeg geduld hebben, goed kunnen uitleggen en je kunnen inleven in de verschillende leeftijdscategorieën waar je mee te maken krijgt.  Dit zijn eigenschappen die bij mij horen, dus deze eigenschappen in combinatie met eigen ervaringen en gevolgde opleidingen, zorgen ervoor dat ik naast mijn werk als kindercoach ook mijn werk als leercoach in mijn praktijk naar behoren kan uitvoeren.

Ook jouw kind lukt het om te leren!

Z

Concentratie

Je kind heeft geleerd hoe hij zich het beste kan concentreren op zijn schoolwerk.

Z

Plannen en uitvoeren

Je kind kan nu zelfstandig zijn planning maken en deze ook daadwerkelijk uitvoeren.

Z

Leermethode

Je kind weet nu welke leermethode het beste bij hem past en hoe hij deze kan inzetten bij zijn schoolwerk.

Wat kun je verwachten?

De meeste kinderen zijn altijd een beetje zenuwachtig als ze voor de eerste keer komen. Dit is ook logisch, want ze weten nog niet precies hoe het allemaal zal gaan. Ik voer eerst altijd een gezellig gesprekje met de kinderen hoe het met ze gaat en of ze nog iets kwijt willen voordat we gaan starten. Dan gaan we daadwerkelijk aan de slag. Als afsluiting van de begeleiding of training evalueer ik even met de kinderen en geef ik ze meestal nog een huiswerkoefening voor de volgende keer mee naar huis.

Je dient minimaal 24 uur van tevoren de afspraak telefonisch of per email te annuleren of te verzetten. Anders ben ik genoodzaakt de afgesproken sessie in rekening te brengen.

Veelgestelde vragen

Is huiswerkcoaching hetzelfde als bijles?

Nee. Bij huiswerkbegeleiding gaat het meer om het leerproces (plannen en zelf kunnen uitvoeren, hoe leer je, hoe maak je een samenvatting enz.) en bij bijles gaat het inhoudelijk over 1 of meerdere vakken, die het kind nog niet goed onder de knie heeft. Soms kan er ook enige overlap zijn.

Vanaf welke leeftijd wordt huiswerkcoaching gegeven?

Dit kan in principe al vanaf groep 7 basisschool.

Wordt huiswerkcoaching vergoed?

Huiswerkcoaching wordt niet vergoed.

Vanaf welke leeftijd wordt bijles gegeven?

Dit kan al vanaf 7 jaar. Als er te weinig tijd is op school om het kind extra ondersteuning te bieden in bepaalde vakken waar het moeite mee heeft, kan het kind al bijles krijgen bij mij.

Willen jij en je kind ook af van de schoolstress thuis?

Laten we samen kijken hoe ik jullie hierbij kan helpen!